Промислові осушувачі: навіщо використовують в харчовій промисловості

Промислові осушувачі: навіщо використовують в харчовій промисловості

Суворе дотримання санітарних вимог, підтримка необхідного мікроклімату при виконанні технічних процесів, коректна робота і абсолютна справність використовуваного обладнання - безпосередньо впливають на прибуток харчової промисловості. За необхідні мікрокліматичні умови, при яких працюють співробітники відчувають себе комфортно, а процес виробництва, зберігання і транспортування продукції здійснюється на вищому рівні, відповідає опалювальна система, вентиляція і кондиціювання. Тобто важливо утримувати температурні показники і відсоток вологості в межах норми.

У цій статті ми зупинимося саме на проблемі вологості, тому що впоратися з вогкістю, а тим більше з її наслідками вкрай складно. Тому в матеріалі нижче розберемо докладніше, як найпростіше позбутися і підтримувати необхідний рівень вмісту вологи в повітрі в різних сферах харчової промисловості, чому варто використовувати для осушення приміщень осушувач повітря і яку техніку краще вибрати. Читайте далі!

Матеріал в тему: «Промисловий осушувач стисненого повітря: які бувають, як вибрати і встановити»

Як найкраще впоратися з вологістю в харчовій промисловості?


Класичний спосіб позбавлення від вогкості в харчовій промисловості - використовувати вентиляцію і систему опалення. Але, завдяки тому що цей варіант є дуже фінансово витратним і при цьому не ефективним, він «йде в минуле», поступаючись місцем новим технологіям. Промислові осушувачі повітря якраз і відносяться до техніки нового покоління, яка все більше стає популярною в харчовій промисловості.

І це не дивно, адже вологопоглиначі промислового типу:

ефективно утримують вологість точно в необхідних за стандартами рамках;

працюють в дуже широкому діапазоні температур ( 1-35 ° С , 5-35 ° С , -30- + 40 ° С );

самі встановлюють рівень вологості і контролюють точку роси;

функціонують в автоматичному режимі, тобто без постійної участі людини;

управляються просто і не вимагають складного технічного обслуговування.

При правильному рівні вологості продукція харчової промисловості зберігає всі свої цінності, значно скорочуються втрати на виробництві, знижуються енерговитрати і, відповідно, фінансові витрати.

*** Для підтримки потрібних показників вологості в харчовій промисловості радимо звернути увагу на адсорбційні промислові осушувачі повітря .

Важливо: «Вологість на виробництві - усуваємо осушувачем і вентиляцією»


В яких галузях харчової промисловості застосовують промислові осушувачі повітря і навіщо?


Вологопоглиначі є універсальним кліматичним устаткуванням, тому підходять для установки в будь-якій галузі харчової промисловості та в будь-яких приміщеннях.

Читайте також: «Осушувач повітря - 100% повинен бути на продуктовому складі»

Розглянемо детальніше:

Промисловий осушувач повітря при виготовленні пива і вина

Виробництво даних алкогольних напоїв вимагає суворої підтримки певних кліматичних умов, включаючи температурно-вологісні параметри на етапі бродіння, процесу ферментації, визрівання. Контролювати показники вологості також необхідно при зберіганні вже розлитого по пляшках / бочках алкоголю. Так як при зниженні вологості нижче 50% відбувається зсихання пробки. І як результат - порушується герметичність тари, в ємність потрапляє повітря і вино окислюється.

А зайва вогкість приводить до появи конденсату на поверхнях і обладнанні, створення нездорового мікроклімату для робітників, псування якості продукції і його товарного вигляду при нанесенні етикеток.

Щоб уникнути проблем, пов'язаних з підвищеним / зниженим вмістом вологи в атмосфері, в цій сфері харчової промисловості рекомендують використовувати компресорні осушувачі повітря промислового типу .

По темі: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»


Промисловий осушувач повітря на виробництві хлібної продукції

У пекарнях вкрай необхідно підтримувати низький рівень вологості після того, як хлібобулочні вироби вже випечені. Тому що хліб моментально вбирає вологу, що призводить до втрати його хрустких властивостей і псування зовнішньої привабливості.

Промислові осушувачі повітря допомагають уникнути таких проблем, а також, за умови встановлення їх на складах, зберегти властивості інгредієнтів (спецій, цукру, солі, борошна, дріжджів, добавок).

Крім цього, дана кліматична техніка є незамінною при виготовленні макаронних виробів, а саме в складських приміщеннях і виробничих цехах. У чому переваги? Техніка допомагає зменшити витрати на функціонування холодильних агрегатів, продовжити їх термін служби, знизити в кілька разів число циклів відтавання.


Промисловий осушувач для ковбасної продукції і в процесі переробки м'яса

На ділянках холодильного зберігання, оброблення та подальшої переробки м'яса, з метою підтримки санітарно-гігієнічних вимог, вологопоглиначі вирішують проблему з контролем вологості і утворенням конденсату. Агрегати, підтримуючи показники вологості в межах 75-90%, виключають можливість розвитку цвілі і бактерій, а також неприємного смердючого запаху і слизьких, покритих льодом, поверхонь.

Крім того, при використанні промислових осушувачів повітря в даній галузі харчової промисловості прискорюється процес переробки м'яса, а дозрівання ковбасних виробів і зберігання їх до моменту відвантаження здійснюється на вищому рівні.

Детальніше тут: «Осушувач на м'ясному виробництві - 0% псування продукції»


Промисловий осушувач повітря при виробництві цукру

Якщо в повітряних масах міститься більше встановлених нормами обсягів вологи - цукор незмінно втрачає свої товарні властивості. Тому використання вологопоглиначів є обов'язковим на всіх етапах виробництва: розфасовці, упаковці, тривалому зберіганні, транспортуванні на склад або точки збуту.


Промисловий осушувач повітря в камерах заморожування, морозильних тунелях і холодильних складах

Дана кліматична техніка допомагає швидко висушити і підготувати продукцію до подальшої заморожування, при цьому виключаючи загрозу появи шкідливих утворень і псування харчових продуктів (овочів, фруктів, сирів і т.д.).

При розміщенні промислових осушувачів повітря безпосередньо в холодильні склади та морозильні камери, агрегати відмінно видаляють з повітря зайву вологу в тамбурних зонах між приміщенням сухого зберігання і місцем навантаження. Для холодильних агрегатів - це також «плюс», адже техніка значно зменшує час їх відтавання, обмерзання вже упакованої продукції, усуває проблему появи і накопичення на стінах / підлогах льоду. Як результат - втрати скорочуються, прибуток збільшується.

Рекомендуємо: «Осушувач повітря при фасуванні продукції: навіщо потрібен і який вибрати»


Промисловий осушувач повітря в кондитерській промисловості

Абсолютно на всіх етапах виробництва різних солодощів необхідний вологопоглинач: при змішуванні продуктів, нанесенні покриття, розміщенні в сушильних камерах і машинах для формування шоколадних виробів, упаковки, охолодженні, зберіганні на складах і транспортуванні.

У процесі формування і упаковки може постраждати якість і товарний вигляд морозива через те, що волога, об'єднуючись з цукром, сприяє налипанню солодощів до транспортерів. А при використанні промислових осушувачів повітря така проблема повністю виключена.

Вологопоглиначі ефективно утримують вологість в межах 60% і тим самим створюють оптимальний мікроклімат, при якому не розвиваються шкідливі організми, що не з'являється конденсат і зберігається хороша сипкість гігроскопічних продуктів.

При використанні в даній сфері харчової промисловості осушувача повітря промислового типу:

Підтримує необхідний рівень вологості в камерах, де покриваються кремами і іншими сумішами солодощі.

Зберігається сипкість і якість цукру, какао, порошкоподібних добавок при їх змішуванні і транспортуванні.

Виключається можливість цвітіння шоколаду.

Глазур, завдяки відсутності зайвої вологи, на поверхню виробів лягає рівним шаром, без потьоків.

Зберігається цілість і товарний вигляд упаковки, а також сама продукція, що випускається.

Особливо потрібна установка агрегатів при виробництві зефіру, так як вони сприяють скороченню періоду сушки виробів, полегшують фасовку і упаковку, а також в цілому допомагають добитися високої якості продукції.

Більше інформації тут: «Навіщо потрібен промисловий осушувач на кондитерському виробництві»


Промислові осушувачі повітря при переробці молока, виготовленні сирів та ін.

Для постійної підтримки ідеального рівня вологості в даній галузі харчової промисловості, установка вологопоглиначів є необхідним і фінансово вигідним рішенням. Створення оптимальних умов у виробничих приміщеннях необхідно для довготривалого дозрівання сирів і запобігання появи в кірці продукту гнильних бактерій. Тобто промислові осушувачі повітря забезпечують мікроклімат, при якому дозрівання сирів відбувається на найвищому рівні.

Що стосується виробництва вершків і сухого молока - прилади виключають грудкування, прилипання і втрату якості продуктів в процесі їх упаковки і транспортування.

Для харчової промисловості, пов'язаної з виготовленням морозива, використання промислових осушувачів повітря допомагає збільшити ресурс роботи холодильних агрегатів за рахунок зменшення в кілька разів періоду їх відтавання.

Більш того, дана кліматична техніка захищає обладнання і приміщення молокозаводів від конденсату і обмерзання поверхонь, що є обов'язковим пунктом санітарно-гігієнічних вимог. Завдяки цьому на виробництві створюються комфортні і здорові умови для співробітників, а для техніки - це продовження терміну служби і скорочення витрат на обслуговування, ремонт, заміну.

Детальніше читайте тут: «Навіщо потрібен осушувач при виробництві сиру?»


Крім перерахованих вище галузей харчової промисловості, осушувачі повітря активно використовуються при виробництві заморожених овочів / фруктів, сушці тютюну, виготовленні дріжджів, спецій, чаю і безлічі інших сфер.

Рекомендуємо: «Зберігання пороху з осушувачем - продовжує термін служби на десятиліття»

Вирішили встановити промисловий осушувач повітря, але не знаєте, який вибрати. Звертайтеся до фахівців інтернет-магазину «Побут» . Ми допоможемо вам підібрати оптимальний для вашої галузі харчової промисловості вологопоглинач, виходячи з поставлених цілей і бюджету. Телефонуйте: (097) 586 81 58.

698