Навіщо потрібен осушувач при виробництві сиру?
Виробництво сиру - процес, що вимагає великих трудовитрат, уважності і ретельного контролю кожного етапу. Адже порушення норм виготовлення сирної продукції призводить не тільки до фінансових втрат підприємства, але також до нанесення шкоди здоров'ю споживачів.
Питанню, як налагодити правильне, стабільне і рентабельне виробництво сиру, і присвячена стаття нижче. Читайте далі!
Дізнавайтеся також: «Вологопоглинач адсорбційного типу - для правильного зберігання зерна»
Особливості процесу виробництва сиру
Як виготовляється сир? Спершу молоко згортається і виходить рідина з згустками, з якої згодом видаляється зайва волога. У підсумку виходить сирна маса, що набуває унікальної особливості після тривалого перебування в спеціальних камерах. В даних камерах створені умови, завдяки яким сир піддається мікробіологічним змінам і формує свої товарні, фізіологічні цінності.
Продукти, як правило, розміщуються на стелажах, де можуть дозрівати від 2-х днів до декількох місяців (тривалість виготовлення залежить від створеного всередині мікроклімату і, звичайно, виду продукції). Що стосується вологості повітря і температури - норми на кожному етапі виробництва сиру різні.
Цікавий матеріал: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»
Який мікроклімат є ідеальним для виробництва сиру?
Як вже було сказано вище, на кожній стадії виробництва встановлюються свої вимоги до температури і вологості. Тільки чітко дотримуючись норм виробництва вийде зробити смачний і корисний сир, який буде користуватися попитом серед справжніх цінителів продукту і, отже, приносити прибуток.
Отже, який мікроклімат слід підтримувати на кожному етапі:
Початкова стадія дозрівання
У період дозрівання необхідний рівень вологості повітря коливається в межах від 80% до 85%, а температура - 12-15 ° С.
Період засолу
Протягом цього часу радять підтримувати вологість на рівні 80%, а температуру в діапазоні від 8 ° С до 12 ° С.
Завершальний етап
Коли сир практично дозрів потрібно знизити обидва показники: температуру до 10-12 ° С, вологість повітря до 75-80%.
Для зберігання сиру терміном до 12 місяців вимоги значно суворіші. Тут, щоб продукція зберегла свої унікальні властивості і якості, слід тримати її при температурі від -4 ° С до + 8 ° С і вологості в діапазоні 80-90%.
*** Важлива вимога для всіх етапів виробництва сиру - триразовий повітрообмін.
Цінна інформація: «Вологопоглинач на автомийці. Більше машин - більший прибуток »
Вологість повітря: чому важливо її підтримувати і як це простіше зробити
У продукті міститься приблизно 50% вологи. Рідина при усушці «відходить», що призводить до втрати ваги самої продукції. Кількість вологи, що випаровується, залежить від того, скільки спочатку було рідини в сирі, які умови зберігання, а також яке число і розмір покриття головки продукту.
Тому, на перший погляд завищені параметри вологості, є оптимальними для виробництва сиру. Але тут важливо не виходити за встановлені рамки, тому що при занадто високому рівні вологи продукт буде вбирати неприємний смак і запах; при заниженому - дозрівати значно довше покладеного, сохнути і втрачати парафіно-полімерне покриття.
Якщо не контролювати ступінь вологості повітря на виробництві сиру - це загрожує наступними наслідками:
підпрівання скоринки і поява запліснявілості (звичайно, це не стосується видів з цвіллю);
втрата унікальних смакових якостей і розм'якшення самого сирної маси ;
виникнення у продукту відразливого аміачного запаху і смаку;
зараження і поширення на кірці продукту гнильних бактерій.
Кожна з цих проблем тягне за собою зняття цілої партії з продажу і, як наслідок, великі матеріальні збитки для компанії.
Як вирішити проблему просто, швидко і ефективно? Встановити на виробництві сиру промисловий вологопоглинач . Дана техніка здатна цілодобово підтримувати необхідний рівень вологи в приміщенні - досить просто вибрати правильний прилад, встановити і задати потрібні налаштування. Згідно відгуків користувачів, добре зарекомендували себе вологопоглиначі від торгових брендів: Celsius , Trotec , Meaco , Cooper & Hunter і DT Group .
Радимо прочитати: «Адсорбційний вологопоглинач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»
5 головних параметрів вибору вологопоглинача для виробництва сиру
При покупці промислових вологопоглиначів зверніть увагу на:
квадратуру приміщення і кількість працюючих людей;
температуру повітря всередині виробничих площ;
поточний і необхідний рівень вологи повітря;
наявність і параметри припливно-витяжної вентиляційної системи;
сорт продукції, що виготовляється і необхідний термін її дозрівання.
Читайте також: «Навіщо потрібен промисловий вологопоглинач на кондитерському виробництві»
Залишилися питання, як вибрати оптимальне обладнання для підтримки рівня вологості на виробництві сиру? Зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину «Побут». Ми підберемо для вас вологопоглинач, розрахований для роботи при -15- + 35 ° С / -30- + 40 ° С / 5-35 ° С або 1-35 ° С . Телефонуйте: (097) 586 81 58.