Навіщо потрібен осушувач при виробництві сиру?

Навіщо потрібен осушувач при виробництві сиру?

Виробництво сиру - процес, що вимагає великих трудовитрат, уважності і ретельного контролю кожного етапу. Адже порушення норм виготовлення сирної продукції призводить не тільки до фінансових втрат підприємства, але також до нанесення шкоди здоров'ю споживачів.

Питанню, як налагодити правильне, стабільне і рентабельне виробництво сиру, і присвячена стаття нижче. Читайте далі!

Дізнавайтеся також: «Вологопоглинач адсорбційного типу - для правильного зберігання зерна»



Особливості процесу виробництва сиру


Як виготовляється сир? Спершу молоко згортається і виходить рідина з згустками, з якої згодом видаляється зайва волога. У підсумку виходить сирна маса, що набуває унікальної особливості після тривалого перебування в спеціальних камерах. В даних камерах створені умови, завдяки яким сир піддається мікробіологічним змінам і формує свої товарні, фізіологічні цінності.

Продукти, як правило, розміщуються на стелажах, де можуть дозрівати від 2-х днів до декількох місяців (тривалість виготовлення залежить від створеного всередині мікроклімату і, звичайно, виду продукції). Що стосується вологості повітря і температури - норми на кожному етапі виробництва сиру різні.

Цікавий матеріал: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»



Який мікроклімат є ідеальним для виробництва сиру?


Як вже було сказано вище, на кожній стадії виробництва встановлюються свої вимоги до температури і вологості. Тільки чітко дотримуючись норм виробництва вийде зробити смачний і корисний сир, який буде користуватися попитом серед справжніх цінителів продукту і, отже, приносити прибуток.

Отже, який мікроклімат слід підтримувати на кожному етапі:

Початкова стадія дозрівання

У період дозрівання необхідний рівень вологості повітря коливається в межах від 80% до 85%, а температура - 12-15 ° С.

Період засолу

Протягом цього часу радять підтримувати вологість на рівні 80%, а температуру в діапазоні від 8 ° С до 12 ° С.

Завершальний етап

Коли сир практично дозрів потрібно знизити обидва показники: температуру до 10-12 ° С, вологість повітря до 75-80%.

Для зберігання сиру терміном до 12 місяців вимоги значно суворіші. Тут, щоб продукція зберегла свої унікальні властивості і якості, слід тримати її при температурі від -4 ° С до + 8 ° С і вологості в діапазоні 80-90%.

*** Важлива вимога для всіх етапів виробництва сиру - триразовий повітрообмін.

Цінна інформація: «Вологопоглинач на автомийці. Більше машин - більший прибуток »



Вологість повітря: чому важливо її підтримувати і як це простіше зробити


У продукті міститься приблизно 50% вологи. Рідина при усушці «відходить», що призводить до втрати ваги самої продукції. Кількість вологи, що випаровується, залежить від того, скільки спочатку було рідини в сирі, які умови зберігання, а також яке число і розмір покриття головки продукту.

Тому, на перший погляд завищені параметри вологості, є оптимальними для виробництва сиру. Але тут важливо не виходити за встановлені рамки, тому що при занадто високому рівні вологи продукт буде вбирати неприємний смак і запах; при заниженому - дозрівати значно довше покладеного, сохнути і втрачати парафіно-полімерне покриття.

Якщо не контролювати ступінь вологості повітря на виробництві сиру - це загрожує наступними наслідками:

підпрівання скоринки і поява запліснявілості (звичайно, це не стосується видів з цвіллю);

втрата унікальних смакових якостей і розм'якшення самого сирної маси ;

виникнення у продукту відразливого аміачного запаху і смаку;

зараження і поширення на кірці продукту гнильних бактерій.

Кожна з цих проблем тягне за собою зняття цілої партії з продажу і, як наслідок, великі матеріальні збитки для компанії.

Як вирішити проблему просто, швидко і ефективно? Встановити на виробництві сиру промисловий вологопоглинач . Дана техніка здатна цілодобово підтримувати необхідний рівень вологи в приміщенні - досить просто вибрати правильний прилад, встановити і задати потрібні налаштування. Згідно відгуків користувачів, добре зарекомендували себе вологопоглиначі від торгових брендів: Celsius , Trotec , Meaco , Cooper & Hunter і DT Group .

Радимо прочитати: «Адсорбційний вологопоглинач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»



5 головних параметрів вибору вологопоглинача для виробництва сиру


При покупці промислових вологопоглиначів зверніть увагу на:

квадратуру приміщення і кількість працюючих людей;

температуру повітря всередині виробничих площ;

поточний і необхідний рівень вологи повітря;

наявність і параметри припливно-витяжної вентиляційної системи;

сорт продукції, що виготовляється і необхідний термін її дозрівання.

Читайте також: «Навіщо потрібен промисловий вологопоглинач на кондитерському виробництві»

Залишилися питання, як вибрати оптимальне обладнання для підтримки рівня вологості на виробництві сиру? Зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину «Побут». Ми підберемо для вас вологопоглинач, розрахований для роботи при -15- + 35 ° С / -30- + 40 ° С / 5-35 ° С або 1-35 ° С . Телефонуйте: (097) 586 81 58.

292