Навіщо потрібен промисловий осушувач повітря на кондитерському виробництві?
Виробництво кондитерських виробів відбувається в кілька етапів, на кожному з яких обійтися без промислового осушувача повітря просто неможливо. Зберігання інгредієнтів, виготовлення солодощів, упаковка готових продуктів - всі процеси вимагають підтримки вологості повітря на певному рівні.
Чому це важливо? Якщо кількість вологи в приміщенні не контролювати, це може привести до прилипання виробів до упаковки і згодом до зупинки всієї пакувальної стрічки. Промисловий осушувач повітря сприяє підтримці високої якості продукції, а також коректній та ефективній роботі кондитерського виробництва.
Як прилад допомагає збільшити термін зберігання солодощів, які виробляють, і які проблеми чекають підприємство при відсутності контролю за вологою - читайте далі.
Підвищена вологість на кондитерському виробництві: головні проблеми
Зайва вогкість на всьому процесі виготовлення солодощів тягне за собою ряд проблем, які незмінно призводять до пауз або повної зупинки кондитерського виробництва і, отже, до фінансових втрат.
Якщо не контролювати вологість, наприклад, за допомогою промислового осушувача повітря 1-35 ° С , це призведе до таких негативних наслідків:
на поверхнях обладнання з'являється конденсат;
деформація солодощів, тобто зовнішній вигляд продуктів стає непрезентабельним;
в цехах, де зберігаються готові вироби, поширюється цвіль;
несучі конструкції будівлі швидше зношуються і приходять в непридатність.
Всі ці проблеми, з якими легко справляються промислові осушувачі повітря від Trotec , Celsius , Storm та ін. брендів, впливають насамперед на якість продуктів, репутацію компанії і як результат - на її прибуток.
Детальніше про те, які проблеми вогкість викликає на кожному ступені виготовлення солодощів - дізнайтеся далі.
Важлива інформація: «Норми вологості повітря в приміщеннях різного призначення»
4 етапи кондитерського виробництва - 4 проблеми від підвищеної вологості
Велика кількість вологи призводить до:
псування компонентів, необхідних для виготовлення солодощів (какао, сухий порошок, цукор, натуральні барвники та ін.);
погіршення процесу застигання шоколадних продуктів і як наслідок - деформації їх зовнішнього вигляду;
прилипанню солодощів до обгорткового паперу і устаткування в фасувальному цеху;
зниження якості і втрати товарного вигляду готової продукції.
Щоб організувати стабільне і надійне виробництво кондитерських виробів, важливо встановити промислові осушувачі повітря 5-35 ° С на необхідні для різних етапів виробничого процесу рівні. Детальніше - нижче в статті.
Норми вологості на кондитерському виробництві
Промислові осушувачі повітря -30- + 40 ° С використовують при виробництві різних кондитерський продуктів, для кожного з яких необхідно підтримувати свій рівень вологості.
Розберемо детальніше на прикладах:
![]() | |
![]() | ЦукорПроцес виготовлення цукру є одним з найбільш складних в харчовій промисловості. Так як порушення норм призводить до втрати цукром його властивостей. Неякісний продукт надалі призведе до випуску солодощів, які не відповідають чинним стандартам. Тому, щоб зберегти репутацію компанії, що пропонує високоякісну продукцію, необхідно підтримувати рівень вологості повітря на рівні норми - від 45 до 50%. Особливо актуально стежити за вологою при створенні цукрової пудри. Для зберігання цукру показник вологості на складах може підніматися до 60%. |
![]() |
P.S. Для пакувального цеху, щоб уникнути прилипання продуктів до обгортки, рекомендований рівень вологості повітря на промисловому осушувачі - 50-55%.
Радимо також прочитати: «Адсорбційний осушувач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»
Залишилися питання по роботі і застосуванню промислових осушувачів повітря -15- + 35 ° С або інших моделей, телефонуйте фахівцям інтернет-магазину «Побут» на номер: (097) 586 81 58.