Умови зберігання вина та способи їх підтримки

Умови зберігання вина та способи їх підтримки

Вино - унікальний в своєму роді напій, що розкриває свій неповторний аромат і смак не тільки за умови дотримання всіх технологій виробництва, але також правил зберігання. Щоб отримати високоякісну винну продукцію, її поміщають в дубові бочки на строк від 3-х місяців до декількох років. Тобто швидко отримати дуже смачний напій не вийде, тому важливо подбати про його тривале зберіганні. В цьому плані продукт дуже примхливий.

У статті ми детальніше розберемо основні вимоги до зберігання винної продукції і способи підтримки даних умов. Читайте далі!

Цікавий матеріал: «Адсорбційний осушувач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»



3 головні вимоги до зберігання виноградних вин


Відправляючи винну продукцію на тривале зберігання, слід подбати про такі моменти:

1. Вологість



Підвищена вологість повітря негативно позначається на всіх металевих і дерев'яних виробах приміщення: бочках, полицях, стелажах тощо. Крім того, волога провокує появу плісняви, яка надає смаку вина гнильний неприємний запах. Вирішити проблему зайвої вогкості допоможе промисловий осушувач , який забирає всю зайву вологу і випускає на виході сухе чисте повітря. Радимо вибирати вологопоглиначі тільки солідних брендів: Trotec , Cooper & Hunter , Celsius , DT Group та ін.

Занадто сухий клімат призводить до зсиханння винних пробок. Таким чином порушується герметичність і всередину пляшок проникає повітря, що викликає окислення напою. Щоб впоратися з сухістю повітря в приміщеннях, де зберігається вино, встановлюють спеціальні зволожувачі .

*** Ідеальні показники вологості повітря для винної продукцію вважаються в діапазоні від 50% до 70%.

2. Температура






Температура в приміщеннях, де зберігається вино, повинна постійно підтримуватися на рівні 10-14 ° С. Різкі коливання в більшу чи меншу ступінь не припустимі. Якщо температура буде вищою за норму - вино буде занадто швидко дозрівати, втрачаючи свої унікальні властивості. У разі пониження, навпаки, практично не розвивається.

3. Освітлення





Вино любить напівтемряву. Сонячне світло для нього згубне: напій швидше окислюється і старіє раніше покладеного терміну.

*** Використовувати при зберіганні вина ультрафіолетові лампи не рекомендують, так як УФ-світло змінює колір напою і його смакові якості.

4. Вентиляція






Сторонні запахи чинять негативний вплив на винну продукцію, яка «дихає» і вбирає в себе всі аромати навколишнього середовища через пробку. Щоб вино насичувалося тільки свіжими запахами, без стороннього смороду, важливо оснастити приміщення хорошою системою вентиляції, яка забезпечить регулярний повітрообмін.

Зверніть увагу: вино добре розкривається, перебуваючи в стані спокою. Тому зволожувачі та адсорбційні осушувачі краще ставити не в самому приміщенні, де зберігається алкоголь, а в сусідньому. Віддавати варто перевагу приладам, що працюють з мінімальним рівнем шуму.

Сумніваєтеся, чи вибрати осушувач або кондиціонер - читайте: «Осушувач або кондиціонер: що краще справляється з вогкістю на виробництві»

*** Зберігати вино тривалий час в холодильних камерах не рекомендується, так як при роботі компресора камера постійно вібрує, через що відбувається злипання мікрочастинок напою. Це з часом призведе до помутніння рідини і випадання осаду.

Читайте також: «Навіщо потрібен промисловий осушувач на кондитерському виробництві»

Зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину «Побут» і ми допоможемо вам вибрати осушувачі для зберігання вина, які працюють в широкому діапазоні зовнішніх температур ( -15- + 35 ° С , -30- + 40 ° С , 5-35 ° С , 1 -35 ° С ). Телефонуйте: (097) 586 81 58.

204