Осушувач повітря – 100% повинен бути на продуктовому складі

Осушувач повітря – 100% повинен бути на продуктовому складі

Температурно-вологісний режим на продуктовому складі - це те, що знаходиться під пильним контролем власників підприємства. Тому що навіть незначні відхилення від норм можуть спричинити за собою збитки «космічних» масштабів, а також втрату клієнтів і в цілому репутації фірми. І це проблема стосується практично всіх складських приміщень, незалежно від того, опалюються вони чи ні.

До чого призводить підвищена вогкість на продуктових складах? На стінах і інших поверхнях з'являється «густий» конденсат, товар, що зберігається, починає сиріти та псуватися, проводка і обладнання виходять з ладу. У підсумку - в непридатність приходять не тільки продукти, але також оснащення, електропроводка, обробка стін і все, що знаходиться в приміщенні. Підвищується також ризик виникнення пожежонебезпечної і аварійної ситуації. Тому питання рівня вологості необхідно постійно тримати під контролем.

Як просто і ефективно підтримувати на продуктових складах потрібний рівень вологи - встановити промисловий осушувач повітря . Дана техніка в комплексі з вентиляційною системою не залишають вогкості НІ шансу.

Більш детально про правила зберігання продуктів, встановлених для складських приміщень нормах і способах контролю вологості - читайте далі в статті.

Дізнайтеся також: «Осушувач або кондиціонер: що краще справляється з вогкістю на виробництві»

Умови для правильного збереження продуктів харчування


Щоб фрукти, овочі і інша харчова продукція не псувалися до самого моменту реалізації, на продуктових складах повинен дотримуватися ряд обов'язкових умов.

Отже, збереження продуктів харчування безпосередньо залежить від:

рівня вологості повітря (з цим, як сказано вище, справляється осушувач повітря );

температури в приміщенні, яка повинна підтримуватися строго в межах дозволеного діапазону;

ступеня освітленості - для безпеки, зручності пересування і доступу до продукції;

якості товарної упаковки, а саме матеріалу виготовлення тар і герметичності;

розміщення продуктів харчування, включаючи спосіб розкладки товарів і дотримання правил «сусідства»;

місць, призначених для зберігання харчової продукції (стелажі, піддони, бокси, контейнери);

мікроклімату, який для кожного виду продукції є індивідуальним.

В тему: «Адсорбційний осушувач повітря - для зберігання заморожених продуктів»

Підвищення рівня вологості, температурні коливання, неправильна розстановка товарів, недотримання необхідної мікроклімату - все це незмінно призводить до псування продовольчої продукції, особливо при тривалому періоді зберігання. В результаті компанія несе ненормовані збитки, порушує терміни поставок, набуває «славу» ненадійної і нестабільної організації. Якщо не вживати заходів, такий бізнес з часом стане абсолютно нерентабельним.


Детальніше про осушення повітря на продуктових складах


Кожен склад проектується під конкретний вид продукції. Тут враховується не тільки прокладка інженерних та інших систем, але також кондиціонування / вентиляція і система осушення повітря. Як правило, однієї вентиляційної системи недостатньо для підтримки необхідного рівня вологості, хоча циркуляція повітряних мас обов'язково повинна проводитися в складських приміщеннях.

Детальніше читайте тут: «Вологість на виробництві - усуваємо осушувачем і вентиляцією»

Тому власники продуктових складів, щоб зберегти в цілості збережену продукцію, встановлюють осушувачі повітря, які здатні працювати в дуже широкому діапазоні температур ( 1-35 ° С , 5-32 ° С , 5-35 ° С , - 30- + 40 ° С , -15- + 35 ° С ). З даним кліматичним обладнанням вологість завжди буде утримуватися в межах встановлених норм, а продукція в свою чергу зберігати всі свої харчові цінності (навіть за умови тривалого терміну зберігання). Для компаній - це 100% комерційно вигідне вирішення питання.

Норми вологості для продуктових складів з овочами і фруктами


Фрукти і овочі відносяться до категорії швидкопсувних продуктів, тому вкрай важливо дотримуватися встановлених норм вологості на продуктових складах.

Розглянемо вимоги по температурі, вологості для зберігання в супермаркетах і складських приміщеннях найбільш поширеної сільськогосподарської продукції:


Назва товару
Вологість
температура

Мандарини
85-95%
0-8 ° С

Помідори
90-95%
7-21 ° С

Картопля
85-95%
2-5 ° С

Цибуля
65-80%
-2- + 2 ° С

Часник
65-70%
-1,5- + 2 ° С

Пізня капуста
85-100%
0-2 ° С

Яблука
85-95%
-2- + 4 ° С

Банани
85-95%
13-16 ° С

Що стосується борошна, круп, цукру та інших добре вбираючих вологу товарів, то при їх зберіганні на продуктовому складі рівень відносної вологості не повинен перевищувати 60-75%, для меленої кави - 30-40%, варено-копчених продуктів - 75-78% , сухого молока - 20-35% (за умови зовнішньої температури в межах 24 ° С), сиру - 80-90%.

Якщо в приміщенні розміщено кілька видів товарів, важливо враховувати їх сумісність, так як деякі групи продуктів виділяють запах, який негативно впливає на харчову цінність інших.

Цікавий матеріал: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»


Осушувач - кращий спосіб підтримувати рівень вологості на продуктових складах


Осушувач повітря відноситься до категорії «розумної» техніки, яка створюється за інноваційними технологіями та відповідно до актуальним вимогам. Тому користуватися таким кліматичним обладнанням не тільки просто, але й безпечно.

Розглянемо головні переваги вологопоглиначів:

Працюють в автоматичному режимі, тобто не вимагають постійного контролю з боку людини.

Ефективні в широкому діапазоні температур - в залежності від моделі функціонують при -30- + 40 ° С.

Енергозберігаючі - навіть при максимальному навантаженні споживають мало електроенергії.

Невибагливі в обслуговуванні - не вимагає спеціального дорогого догляду.

Різні види монтажу - можна замовити стаціонарну (настінну) або мобільну (підлогову) модель.

Управляються просто - мають інтуїтивно зрозумілу панель управління з русифікованою інструкцією.

Нагадуємо, що навіть за умови оснащення приміщень найсучаснішою осушувальною технікою, не виключається необхідність створення вентиляційної системи (припливно-витяжної / природної). При виборі осушувача повітря важливо віддавати перевагу перевіреним торговим маркам, які дають гарантію на свій товар і заслужили на ринку кліматичного обладнання хорошу репутацію. Радимо звернути увагу на такі бренди, як: DT Group (Литва), Trotec (Німеччина), Meaco (Англія), Cooper & Hunter (США), Celsius (Тайвань), AlorAir Storm (США).

Рекомендуємо прочитати: «Осушувач повітря при фасуванні продукції: навіщо потрібен і який вибрати»


5 проблем, які вирішує осушувач на продуктовому складі


Завдяки встановленню в складських приміщеннях даного осушувального обладнання:

Знижуються витрати на оплату рахунків за опалення в осінньо-зимовий період.

Значно зменшуються теплові втрати в осушуваних приміщеннях.

Виключає ймовірність появи конденсату, який «псує» все, до чого торкається.

Створюється оптимальний клімат для харчової продукції та людей, які працюють на складах.

Продукти, обладнання, інженерні та інші мережі зберігаються в цілісності.

Сумніваєтеся, який осушувач повітря краще вибрати для продуктового складу, звертайтеся за допомогою до менеджерів інтернет-магазину «Побут» . Ми безкоштовно проконсультуємо вас з будь-якого питання, пов'язаного з вологопоглиначем. Телефонуйте: (097) 586 81 58.

65
 setTimeout(function(){ }, 15000);