Осушувач на м'ясному виробництві – 0% псування продукції
Підвищена вологість - проблема, з якою не з чуток знайомі виробники м'ясної продукції. При першому ж виявленні того, що вміст вологи в повітрі перевищує встановлені норми, слід відразу ж приступити до вирішення питання. Адже сирість у виробничих приміщеннях не тільки негативно впливає на людей і обстановку, але також погіршує якість м'ясних продуктів. В результаті це може привести до псування партії продукції, втрати репутації компанії і, відповідно, прибутку.
Саме виробникам, які піклуються про своє ім'я і що випускаються товари, буде корисний даний матеріал. У статті нижче ми детально розглянемо: чому на м'ясному виробництві виникає вологість, як надлишки вологи в повітрі впливають на м'ясо, як вирішити проблему, для чого використовують промислові осушувачі повітря і багато іншого - читайте!
Читайте також: «Адсорбційний влагопоглотитель - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»
Чому на виробництві м'ясної продукції виникає надмірна вологість?
Одне з головних вимог при виробництві м'яса і м'ясної продукції - суворе дотримання гігієни. Гігієнічних вимог обов'язково потрібно дотримуватися на всіх виробничих етапах, особливо в зонах охолодження, де відбувається обробка сирих продуктів. Без холодних технологій в цілому неможливе існування м'ясної харчової промисловості. Адже м'ясо відноситься до швидкопсувних продуктів і робити з нього делікатеси можливо тільки при використанні «холоду».
Тому на м'ясному виробництві безліч камер заморозки / розморожування, холодильників і складів, де регулярно підтримується мінусова температура. Саме через постійний вплив низьких температур найбільш часто і спостерігається підвищена вологість, показники якої можуть досягати 100%.
Перевищення допустимих параметрів вологості в приміщеннях виробництва м'ясних виробів видно зразу і без гігрометра. Конденсат рясно покриває стелю, стіни, обладнання та інші поверхні. Підлога стає мокрою і слизькою, металеві конструкції і частини машин починають іржавіти, а в повітрі з'являється стійкий смердючий запах. З вогкістю про дотримання правил гігієни і мови бути не може, тому ігнорувати її категорично не можна.
Корисний матеріал: «Осушувач або кондиціонер: що краще справляється з вогкістю на виробництві»
6 негативних наслідків підвищеної вологості на м'ясному виробництві
У тому, що вогкість - це погано, немає ніяких сумнівів. Але, щоб адекватно оцінювати всю небезпеку підвищеної вологості на виробництві м'ясних делікатесів, потрібно детально розглянути всі її негативні впливи.
Отже, якщо в виробничих приміщеннях показники вологості перевищують покладені норми, будьте готові до таких наслідків:
Розвиток бактерій. При упаковці або розпакуванні м'ясної продукції краплі конденсату, що зібралися на стелі, падають на поверхню виробів, що згодом призводить до утворення і розвитку мікробів.
Псування упаковки і товару. Якщо готові продукти або напівфабрикати розфасовані в картонні, не вологостійкі коробки - вогкість їх руйнує і, отже, псує наповнення.
Почастішання захворювань співробітників. Сирість незмінно супроводжується смердючим запахом, який в свою чергу веде до утруднення дихання у співробітників, почастішання захворювань, більш швидкої стомлюваності і зниження продуктивності.
Виникнення шкідливих утворень. Підвищена вологість - просто ідеальне середовище для народження, а також розвитку грибка і цвілі. Проблема в тому, що такі утворення поширюються дуже швидко, але виводяться складно. Більш того, крім стін, стелажів і обладнання, цвіль і грибок поселяються і на м'ясній продукції, що природно шкодить їй.
Вихід з ладу обладнання. Технології виробництва м'ясної продукції пов'язані з використанням цілого ряду верстатів і машин. У сирих приміщеннях будь-яке обладнання рано чи пізно починає функціонувати належним чином і в кінцевому рахунку виходить з ладу, ще не відслуживши визначений термін. Доведеться витрачатися на дорогий ремонт або купівлю нової техніки (задоволення - не з дешевих).
Поломка електричних мереж. Вологість, руйнуючи обмотку кабелів і сприяючи окисленню елементів мережі, може стати причиною замикань в електромережі, а також загорянь. Що в результаті? Незапланована зупинка м'ясного виробництва, порушення термінів поставок товару і фінансові втрати.
Закриваючи очі на підвищену вологість, можна втратити цілі партії м'ясної продукції, зіпсувати обладнання, погіршити здоров'я працівників і понести глобальний матеріальні збитки. Такий бізнес проблемний і збитковий. Тому стежити за рівнем вологості на виробництві слід також ретельно, як і за дотриманням гігієнічних вимог.
Радимо: «Осушувач Trotec TTR - для правильного зберігання добрив»
Які норми вологості повинні підтримуватися при виробництві м'ясних виробів?
Щоб вам було простіше, ми зібрали норми по вологості і температурі для різних виробничих процесів. Таблиця зроблена в форматі картинки. Завантажуйте і використовуйте як пам'ятку.
Важливо: «Вологість на виробництві - усуваємо осушувачем і вентиляцією»
Позбавляємося від підвищеної вологості на м'ясному виробництві за допомогою осушувача
Контролювати рівень вологості слід у всіх приміщеннях, пов'язаних з виготовленням м'ясних виробів: морозилках, холодильних складах, сушильних камерах, обробних і пакувальних цехах. Не варто забувати і про кімнати, призначені для персоналу, так як турбота про здоров'я співробітників є першочерговим завданням всіх поважаючих себе компаній.
Найефективніший, простий і швидкий спосіб позбутися від надлишку вологості при зберіганні, приготуванні та упаковки м'ясних продуктів - встановити промислові осушувачі повітря. Це «розумна» кліматична техніка, яка спеціально розроблена для безперервної боротьби з вогкістю. Працює в приміщеннях різного призначення в широкому діапазоні температур: 1-35 ° С , 5-32 ° С , 5-35 ° С , -30- + 40 ° С , -15- + 35 ° С . При цьому прилади споживають мало електроенергії і не вимагають постійного контролю з боку людини (досить виставити потрібний відсоток вологості і запустити).
Використання на м'ясному виробництві осушувачів повітря - це:
Зниження ризиків поломки, некоректності роботи і повного виходу з ладу дорогого устаткування.
Відсутність конденсату, що псує упаковку, інтер'єр і саму м'ясну продукцію.
Збереження цілісності обстановки виробничих приміщень.
Спрощення процесу підтримки необхідних санітарно-гігієнічних норм.
Запобігання виникненню грибка, цвілі і розвитку бактерій.
Скорочення часу висихання приміщень після вологого прибирання.
Більш чисте повітря завдяки оснащенню приладів спеціальними фільтрами.
Які види даної кліматичної техніки підійдуть для м'ясного виробництва? Радимо звернути увагу на адсорбційні осушувачі повітря . Ці агрегати здатні впоратися навіть з екстремальною вологістю, яка властива виробництву м'ясної продукції. Працюють навіть при мінусовій температурі повітря, тобто можна встановлювати в морозильних і інших подібних камерах.
*** Але: врахуйте, що осушувачі адсорбційного типу підігрівають повітря в приміщенні приблизно на 1-2 ° С.
Більш детально про техніку адсорбционного типу читайте тут: «Як працює адсорбційний осушувач повітря з гарячою регенерацією?»
Як допомагає осушувач при сушінні м'яса?
Сушка м'яса, не залежно від того, чи проводиться вона в домашніх умовах або на виробництві, виконується або з метою продовження терміну зберігання продукції, або для отримання смачного продукту (салямі, сушене м'ясо). Технологія виробництва даного виду м'ясних виробів вимагає проводити процедуру в теплому приміщенні з рівнем вологості не вище 30%.
В українському кліматі, де середній показник тримається на рівні 65-75%, природним способом знизити вологість до 30% неможливо. Потрібно спеціалізоване обладнання, а саме осушувачі повітря. Це безпечна, економічна й ефективна техніка оптимально підходить для сушки м'яса як вдома, так і на виробництві. Тільки для домашнього виробництва підійде побутовий осушувач , а для виготовлення масштабних партій - промисловий агрегат від компанії Celsius , Trotec , Storm , Meaco , DT Group та інших солідних брендів.
*** поглиначі також підходять для копчення м'яса.
При виборі осушувача повітря для м'ясного виробництва важливо врахувати безліч нюансів: площа приміщення, потужність пристрою, наявність вентиляції та інші. Бажано звернутися за допомогою до профі в цій сфері. Адже тільки правильна кліматична техніка буде на 100% виконувати поставлені завдання і до 0% знизить псування продукції.
Дізнавайтеся також: «Вологопоглинач при фасуванні продукції: навіщо потрібен і який вибрати»
Дізнайтеся більше, який саме осушувач повітря підійде для вашого м'ясного виробництва у фахівців спеціалізованого інтернет-магазину «Побут» , зателефонувавши за номером: (097) 586 81 58.