Вологопоглинач для сушіння риби – прискорюємо виробництво в 2-3 рази

Вологопоглинач для сушіння риби – прискорюємо виробництво в 2-3 рази

Займаєтеся виробництвом в'яленої риби? Ця стаття саме для вас. Нижче ми докладно розповімо, які методи сушіння риби бувають і як промисловий вологопоглинач повітря допомагає прискорити цей процес. Наведемо приклади і зробимо розрахунки по окупності обладнання. Доведемо доцільність покупки даної техніки і надамо на вибір відповідні моделі. Читайте далі!


  Дізнайтеся також: «Адсорбційний осушувач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»


Які методи сушіння риби бувають?


Відразу варто сказати, навіщо взагалі просушують рибку. Завдяки цьому процесу вона зменшується майже в два рази, але при цьому: набуває приємний смак і аромат; зберігає корисні якості; зберігатися більш тривалий, ніж жива, період.

Раніше прийнято було сушити рибу в природних умовах. Як правило, морепродукти висушували недалеко від місця вилову або ж прибережної зони. При такому способі час сушіння риби, а також якість готового продукту безпосередньо залежали від оточуючих кліматичних умов.

Радимо прочитати: «Вологопоглинач на автомийці. Більше машин - більший прибуток »

Пізніше, щоб не залежати від мінливості погоди, клімату і пори року, висушування стали робити в спеціальних камерах. Тут сушка здійснювалася за рахунок нагрівання риби. Цей спосіб зробив виробництво продуктів більш швидким, простим і рентабельним.

На даний момент сушка риби відбувається ще простіше і якісніше в сучасних тунельних камерах, де з одного боку подають, а з іншого вже забирають готовий продукт. Тут морепродукти при нагріванні ще додатково вентилюються повітрям. Це робить просушування продукції більш рівномірним, зберігаючи при цьому всі її поживні властивості.

Буде цікаво дізнатися: «Навіщо потрібен промисловий осушувач на кондитерському виробництві»


Як вологопоглинач впливає на сушку риби?


Головні цілі кожного надійного виробника сушених морепродуктів - виготовляти якісний товар, постійно збільшувати обсяг випущених партій, розширити ринок збуту і, природно, підвищити прибуток. Для цього закуповуються або орендуються додаткові осушувальні камери, склади, виробничі приміщення. Такий варіант, звичайно, вимагає значних фінансових вкладень, а також часу, сил для знаходження потрібних площ і підтримування необхідних умов.

Але є інший, більш економічний і ефективний спосіб - купити і встановити вологопоглинач повітря безпосередньо в камерах, де здійснюється сушка риби. Дане обладнання, підтримуючи вологість в заданих параметрах, прискорює процес висушування морепродуктів в 2-3 рази.

Висновок: при використанні вологопоглинача виробництво сушеної продукції відбувається вдвічі-втричі швидше. Це дозволяє збільшити обсяги реалізованих партій і отримати більше прибутку.

Корисний матеріал: «Осушувач або кондиціонер: що краще справляється з вогкістю на виробництві»



Доцільність покупки вологопоглинача для сушіння риби


Щоб не бути голослівними зробимо конкретні розрахунки, які покажуть вигоду придбання обладнання для осушення повітря.

Припустимо, у вас осушувальна камера стандартної площі - 80 м 3. Дана квадратура розрахована на завантаження приблизно в 1 тис. кг. Тут ефективно підтримувати потрібні параметри вологості повітря зможе вологопоглинач з продуктивністю від 100 л / добу. Вартість такого агрегату компресорного типу від 24 до 60 тис. грн ( адсорбційні моделі коштують дорожче - від 200 тис.).

Закуповуємо, наприклад, свіжого окуня, оптова ціна за 1 кг якого становить приблизно 20 грн. Виробляємо сушку риби з вологопоглиначем протягом 3-4 днів (без обладнання тривалість становить 7-9 днів) і отримуємо готовий продукт, що втратив в процесі до 50% своєї початкової ваги. Далі реалізуємо в'ялену продукцію: при оптовому продажі її вартість буде в межах 135-160 грн / кг, в роздріб - від 160 до 200 грн. за кілограм.

*** Ціни орієнтовні, взяті з відкритих онлайн-каталогів на момент написання статті.

Дізнайтеся користь вологопоглинача при зберіганні зерна: «Осушувач адсорбционного типу - для правильного зберігання зерна»

Приклад:

  • закуповуємо 1 тонну свіжої риби по 20 грн. / кг, витрачаємо 20 тис. гривень;
  • отримуємо 500 кг в'яленої, яку продаємо: оптом 500 * 135/160 = 67,5 тис. / 80 тис .; в роздріб 500 * 160/200 = 80 тис. / 100 тис .;
  • в результаті прибуток компанії за 3-4 дня становить: від 47,5 тис. до 80 тис. гривень.

Висновок: покупка вологопоглинача компанією з промислового сушінні риби окуповується вже через 3-4 цикли використання. Далі - чистий прибуток без витрачання коштів на оплату або оренду додаткових виробничих приміщень.



Які вологопоглиначі підходять для сушіння риби?


Для виробництва в'ялених морепродуктів підходять вологопоглиначі з промислової серії. Віддавати перевагу радимо агрегатам тільки від перевірених і солідних компаній-виробників: Trotec (Німеччина), DT Group (Литва), Cooper & Hunter (США), Meaco (Англія), AlorAir Storm (США), Celsius (Тайвань) та ін.

Дані бренди випускають безпечну, міцну, довговічну, економічну і ефективну техніку, яка розрахована на роботу в широкому діапазоні зовнішніх температур: 1-35 ° С / 5-35 ° С / -30- + 40 ° С / -15- + 35 ° З . На кожен товар діє гарантія від 12 до 24 місяців.

Корисним матеріал для виноробів: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»

Зателефонувавши менеджерам інтернет-магазину «Побут» ви зможете отримати консультацію з питання використання вологопоглинача при сушінні риби і допомогу у виборі техніки. Зв'яжіться з нами по тел: (097) 586 81 58.

234