Чому найкращі винороби встановлюють у винних погребах осушувачі?
Смачне ароматне вино - це результат правильно вирощеної лози, її дбайливого обробки, досвіду і майстерності винороба і, безперечно, правильності проведення самої процедури виготовлення напою. Що стосується останнього пункту, процесу виробництва - він обов'язково повинен здійснюватися при певних кліматичних умовах, зокрема це стосується зберігання продукції в погребі, коли відбувається ферментація та бочкова витримка. Тільки за умови суворого дотримання вимог до мікроклімату вийде створити дійсно якісний і смачний продукт.
Яка повинна підтримуватися температура і рівень вологості у винних погребах, чому досвідчені винороби активно використовують при зберіганні і виробництві осушувачі повітря , на якому обладнанні варто зупинити вибір - докладніше в статті. Читайте!
Матеріал в тему: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»
2 головні умови зберігання вина в погребі
Перший показник, який є вкрай важливим для винного льоху, особливо для бродіння вина - температура. Її діапазон, часто, визначає винороб, використовуючи при цьому з'єднані зі спеціальними тарами термостати. Як правило, температуру підтримують в рамках 10-14 ° С. Якщо показник впаде нижче - розвиток напою практично зупиниться, стане вище - занадто швидко дозріє і втратить свої якісні властивості.
Друга важлива умова, необхідна для процесу бродіння вина - рівень вологості. Традиційно у винних погребах встановлюють показники в діапазоні 50-75%. Якщо ступінь вологи перевищує дані позначки - це загрожує появою і поширенням грибкових утворень, а зниження - зсихання пробки, що призводить до проникнення всередину повітря і подальшого окислення продукту. Але в більшості випадків винороби стикаються саме з проблемою підвищеного вмісту вологи в повітрі, тому все частіше оснащують приміщення спеціальним обладнанням - осушувачами повітря, про які й піде мова в наступному розділі.
*** Для створення якісного продукту, у винних погребах слід створити хороший повітрообмін, щоб повністю виключити появу в приміщенні сторонніх запахів. Тому що через пляшкову пробку всі навколишні аромати проникають всередину, змінюючи натуральний букет напою.
Читайте також: «Осушувач Trotec TTR - для правильного зберігання добрив»
5 причин встановити у винному погребі осушувач повітря
Чому слід підтримувати при зберіганні вина певний рівень вологості? Тому що від цього показника безпосередньо залежить смак, аромат і збереження особливостей напою. Щоб позбутися від необхідності постійно контролювати вологість і екстренно вживати заходів щодо її підвищення / пониження - використовують осушувач повітря.
Радимо прочитати: «Навіщо потрібен осушувач при виробництві сиру»
Даний вид кліматичного обладнання:
Швидко і ефективно встановлює і утримує вологість у винному погребі на оптимальному рівні.
Запобігає ризику появи конденсату на поверхнях всередині приміщення.
Скорочує час підготовки винного льоху до розміщення наступної партії.
Контролює мікроклімат безперервно і самостійно, без участі людини.
Допомагає підтримувати потрібний мікроклімат при маркуванні, пакуванні пляшок з вином.
Що ми рекомендуємо? Для домашніх винних погребів, які є невеликими за площею - підійдуть стаціонарні побутові осушувачі , для великих виробників вина на продаж - тільки потужні промислові моделі , розраховані боротися із зайвою вологістю на площах великої квадратури.
Рекомендуємо: «Навіщо потрібен промисловий осушувач на кондитерському виробництві»
Створіть у винному погребі оптимальні умови по вологості, використовуючи правильний осушувач повітря . А який саме вибрати для вашого приміщення і на що слід звернути увагу при покупці - дадуть відповідь менеджери інтернет-магазину «Побут». Телефонуйте: (097) 586 81 58.