Навіщо потрібен на виробництві бісквітів та печива вологопоглинач?

Навіщо потрібен на виробництві бісквітів та печива вологопоглинач?

Створення якісних смачних бісквітів та печива неможливо без підтримки на виробництві певних кліматичних умов. Складність в даному випадку полягає в тому, що процес приготування кондитерських виробів, упаковки готової продукції, а також її зберігання супроводжуються різкими перепадами вологості повітря і температури.

Чому це є проблемою? Після того, як кондитерські продукти вилучаються з печі, їм потрібен час для охолодження. Далі товари відправляються в пакувальний цех. Але так як процес виробництва бісквітів / печива відбувається швидше, ніж упаковка - деякий час продукція знаходиться в режимі «очікування». Саме в цей період солодощі, що відрізняються високою гігроскопічністю, найбільш уразливі до насичення «зайвою» вологою.


Якщо на заводі з виробництва бісквітів та печива підвищений рівень вологості, це загрожує низкою негативних наслідків, а саме:

псування зовнішнього вигляду борошняних виробів;

зміна консистенції і смакових властивостей продуктів;

зменшення терміну зберігання готових кондитерських товарів.

Як результат: «сирі» солодощі вилучаються з продажу, що веде до значних фінансових втрат компанії.

Як ефективно і просто впоратися з підвищеною вологістю повітря на виробництві, а також захистити виробника бісквітів та печива від непотрібних матеріальних витрат - читайте далі.

Матеріал в тему: «Навіщо потрібен промисловий влагопоглотитель на кондитерському виробництві»



Вологопоглинач - вирішує проблему «вогкості» на виробництві печива і бісквітів


Згідно з нормами і вимогами до технології виробництва бісквітів, печива та інших борошняних виробів, в цехах, де зберігається продукція до моменту упаковки повинна підтримуватися вологість повітря на рівні 30-35% (за умови зовнішньої температури в межах 28 ° С). В таких умовах солодощі зберігають презентабельний зовнішній вигляд і якісні характеристики.

Для створення ідеального клімату на виробництві бісквітів / печива традиційно встановлюють спеціальне обладнання - промислові вологопоглиначі повітря . Дане кліматичне обладнання відноситься до розряду «розумної техніки», яка самостійно підтримує вологість в приміщенні, згідно із заданими користувачем параметрами. У разі перевищення або зниження показників - прилад оповіщає про це за допомогою звукових / світлових індикаторів.

  Дізнайтеся також: «Адсорбційний вологопоглинач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»

Додаткові переваги установки на виробництві бісквітів та печива промислових вологопоглиначів, що функціонують при різних діапазонах температур ( 1-35 ° С / 5-35 ° С / -30- + 40 ° С / -15- + 35 ° С ):

100% захист виробничих цехів і складів від підвищення вологості повітря;

запобігання перетворення солодощів в непривабливі «гумові» вироби;

попередження появи і поширення шкідливих утворень (грибка, цвілі);

збільшення терміну зберігання продукції як до моменту упаковки, так і готового товару.


P.S. До речі, для боротьби із занадто сухим повітрям використовують спеціальні зволожувачі , які, на відміну від осушувачів, навпаки насичують атмосферу недостатньою кількістю вологи.

Важливий матеріал про вологопоглиначі: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»

З усіх питань, що стосуються вибору, покупки і установки промислового вологопоглинача на виробництві бісквітів / печива звертайтеся до консультантів інтернет-магазину «Побут». Телефонуйте: (097) 586 81 58.

187