Навіщо потрібен на виробництві бісквітів та печива вологопоглинач?
Створення якісних смачних бісквітів та печива неможливо без підтримки на виробництві певних кліматичних умов. Складність в даному випадку полягає в тому, що процес приготування кондитерських виробів, упаковки готової продукції, а також її зберігання супроводжуються різкими перепадами вологості повітря і температури.
Чому це є проблемою? Після того, як кондитерські продукти вилучаються з печі, їм потрібен час для охолодження. Далі товари відправляються в пакувальний цех. Але так як процес виробництва бісквітів / печива відбувається швидше, ніж упаковка - деякий час продукція знаходиться в режимі «очікування». Саме в цей період солодощі, що відрізняються високою гігроскопічністю, найбільш уразливі до насичення «зайвою» вологою.
Якщо на заводі з виробництва бісквітів та печива підвищений рівень вологості, це загрожує низкою негативних наслідків, а саме:
псування зовнішнього вигляду борошняних виробів;
зміна консистенції і смакових властивостей продуктів;
зменшення терміну зберігання готових кондитерських товарів.
Як результат: «сирі» солодощі вилучаються з продажу, що веде до значних фінансових втрат компанії.
Як ефективно і просто впоратися з підвищеною вологістю повітря на виробництві, а також захистити виробника бісквітів та печива від непотрібних матеріальних витрат - читайте далі.
Матеріал в тему: «Навіщо потрібен промисловий влагопоглотитель на кондитерському виробництві»
Вологопоглинач - вирішує проблему «вогкості» на виробництві печива і бісквітів
Згідно з нормами і вимогами до технології виробництва бісквітів, печива та інших борошняних виробів, в цехах, де зберігається продукція до моменту упаковки повинна підтримуватися вологість повітря на рівні 30-35% (за умови зовнішньої температури в межах 28 ° С). В таких умовах солодощі зберігають презентабельний зовнішній вигляд і якісні характеристики.
Для створення ідеального клімату на виробництві бісквітів / печива традиційно встановлюють спеціальне обладнання - промислові вологопоглиначі повітря . Дане кліматичне обладнання відноситься до розряду «розумної техніки», яка самостійно підтримує вологість в приміщенні, згідно із заданими користувачем параметрами. У разі перевищення або зниження показників - прилад оповіщає про це за допомогою звукових / світлових індикаторів.
Дізнайтеся також: «Адсорбційний вологопоглинач - навіщо потрібен на виробництві заморожених продуктів»
Додаткові переваги установки на виробництві бісквітів та печива промислових вологопоглиначів, що функціонують при різних діапазонах температур ( 1-35 ° С / 5-35 ° С / -30- + 40 ° С / -15- + 35 ° С ):
100% захист виробничих цехів і складів від підвищення вологості повітря;
запобігання перетворення солодощів в непривабливі «гумові» вироби;
попередження появи і поширення шкідливих утворень (грибка, цвілі);
збільшення терміну зберігання продукції як до моменту упаковки, так і готового товару.
P.S. До речі, для боротьби із занадто сухим повітрям використовують спеціальні зволожувачі , які, на відміну від осушувачів, навпаки насичують атмосферу недостатньою кількістю вологи.
Важливий матеріал про вологопоглиначі: «Умови зберігання вина і способи їх підтримки»
З усіх питань, що стосуються вибору, покупки і установки промислового вологопоглинача на виробництві бісквітів / печива звертайтеся до консультантів інтернет-магазину «Побут». Телефонуйте: (097) 586 81 58.