Навіщо потрібен осушувач повітря при виробництві сиру?
Забезпечити оптимальні умови і потрібний рівень вологості при дозріванні сирної продукції допоможуть спеціальні промислові осушувачі для сиру. Таке обладнання захищає від цвілі, надмірного висихання, а також сприяє досягненню сиром потрібного ступеня зрілості. В результаті отримуєм ласощі, зовнішній вигляд і смакові якості яких «вище всяких похвал».
Асортимент подібної техніки для контролю за вологістю величезний і включає великий вибір моделей: від найкомпактніших варіантів до високопродуктивних агрегатів. Що ж потрібно враховувати при виборі осушувача для сиру і чим допоможе таке обладнання в процесі виробництва сирних делікатесів, розберемо детальніше.
Як правильно вибрати осушувач для виробництва сиру?
Якщо температурний режим приміщення, де дозріває сир, нижче + 15 ° С, то для осушення краще використовувати прилади адсорбционного типу (наприклад, як Trotec TTR 300 16.8Л ), в іншому випадку (температура вище + 15 ° С) - можна встановлювати і конденсаційне обладнання (приклад - Celsius MDH50 ).
Стаття в тему: 15 популярних питань про конденсаційні осушувачі повітря
Головна відмінність між моделями полягає в принципі роботи, так адсорбційний осушувач мінімізує вологість повітря без зміни його температури і може працювати навіть при мінусових показниках. У конденсаційному обладнанні, навпаки, вже при температурі менше + 10 ° С падає продуктивність. Якщо говорити про ціну, то адсорбційний значно дорожче, при цьому використовує більше енергії і виділяє на виході тепло (від + 5 ° С до + 7 ° С).
При підборі осушувача повітря для сиру варто враховувати також:
- потужність і максимальне навантаження на обладнання;
- обсяг приміщення;
- поточну і необхідну вологість;
- наявність вентиляції і її параметрів;
- сорт сиру і термін його дозрівання.
Саме дозрівання сирних виробів є найбільш важливим процесом в їх виробництві. Воно може тривати від 1-2 днів до декількох років. У цей момент в приміщенні, де знаходиться сирна продукція, необхідно підтримувати вологість повітря в межах 90-50%, а температуру на рівні + 7-15 ° С (остаточні параметри залежать від сорту сирної продукції).
Для забезпечення цих показників ми рекомендуємо встановити в камері дозрівання осушувач типу Trotec TTK 170 ЕСО 52л. З його допомогою можна контролювати вологість в потрібному діапазоні, забезпечивши тим самим продукцію високої якості.
Читайте також: Принцип роботи осушувача повітря
Переваги використання осушувачів для сиру
Обладнавши приміщення, де знаходяться головки сиру, спеціальними промисловими осушувачами, зможете:
- гарантувати відсутність конденсату, гнилі, цвілі;
- прискорити утворення скоринки на поверхні сирної головки;
- максимально скоротити втрати ваги при осушціі;
- створити сприятливий мікроклімат в цехах для сироваріння і складах, де зберігається продукція.
Осушувачі для сиру економічні, швидко встановлюються, витрачають мінімум електроенергії і повністю автоматизують контроль за рівнем вологості. Подібна техніка дозволяє обробляти великі об'єми повітря в приміщеннях будь-якої площі, чи то невеликий льох, чи масштабні цехи заводу.
Варто врахувати, що більшість осушувачів легко підлаштовуються під індивідуальні особливості сортів сиру, не вимагають додаткової подачі свіжого повітря і адаптуються під потрібні кліматичні умови.
Якщо не знаєте який осушувач для сиру потрібен під ваше виробництво, звертайтеся до менеджерів інтернет-магазину «Побут». Ми підберемо для вас ідеальне обладнання, враховуючи особливості складів або цеху, а також відповімо на всі питання. При необхідності, зробимо розрахунок кліматичної системи.
Для консультації та замовлення телефонуйте: (097) 586-81-58, (099) 389-94-49.