Осушувач при виробництві ковбас.
Щоб вирішити проблеми підвищеної вологості в приміщеннях, де виготовляються ковбасні вироби, необхідно використовувати спеціальні промислові осушувачі для ковбас. Подібне обладнання збільшує якість продукції, а також прискорює процес сушіння як самих делікатесів, так і приміщення після миття.
Якщо на вашому ковбасному виробництві досі немає осушувача повітря, стаття допоможе розібратися в нюансах техніки і необхідності її монтажу.
Читайте також: Контроль вологості. Рішення для м'ясної промисловості
Які проблеми вирішує осушувач при виробництві ковбас?
Установка спеціальних осушувачів в місцях виробництва ковбасної продукції допоможе:
- уникнути утворення гнилі, мікробів і плісняви;
- гарантувати відсутність конденсату на обладнанні, стінах цехів, продукції;
- вберегти виробничі лінії від аварійних зупинок через виникнення корозії;
- скоротити втрати ваги ковбасних делікатесів при осушці;
- зменшити час простою верстатів через необхідність їх розморожування і миття;
- мінімізувати збитки від можливого псування і вибракування виробів;
- поліпшити повітря, що важливо не тільки для ковбаси, а й персоналу;
- підвищити санітарно-гігієнічні норми;
- продовжити термін експлуатації будівель і верстатів.
Використовуючи осушувачі повітря можна значно прискорити процес виведення вологи з ковбасної продукції. Так, наприклад, у виробництві салямі при природних умовах за 3-4 дні вдасться вилучити всього 30% рідини, з осушувачем цей процес відбудеться за 1-2 дні, без дефектів.
Осушувачі для виробництва ковбас (наприклад, такі як Celsius MDH50 ) встановлюються в цехах, камерах сушки, складах зберігання. У кожному з цих приміщень необхідно підтримувати свій рівень вологості і температури. Використовуючи спеціальні прилади вийде ефективно контролювати задані режими і забезпечити потрібні параметри. Причому, техніка забирає вологу тільки до заданих показників RH.
Нюанси вибору правильного осушувача для ковбас
Підбирати таке обладнання необхідно з урахуванням всіх особливостей приміщення: його обсягу, призначення, температури всередині, рівня вологості. Крім цього, потрібно також розрахувати потужність осушувача під конкретні параметри кімнати.
Якщо потрібен прилад для холодильних камер, де зберігається м'ясо або ковбаса - віддайте перевагу моделям адсорбционного типу (приклад Trotec TTR 300 16.8Л ). Робочий діапазон подібного обладнання від -15 ° С до + 30 ° С, а значить, прилади вільно працюють і в морозилці.
Серед головних якостей в користь адсорбційних варіантів для виробництва ковбаси:
- ефективна і безперебійна робота при низьких температурах;
- відсутність зносу і корозії пневматичної мережі;
- осушення повітря у великогабаритних приміщеннях;
- повна автоматизація контролю за вологістю.
Адсорбційні моделі можуть також комплектуватися додатковим повітряним фільтром, який при сушінні ще й чистить повітря від забруднень.
У списку мінусів - висока ціна і виділення тепла на виході (від + 5 ° С до + 7 ° С).
Для інших приміщень з температурою вище + 15 ° С підійдуть конденсаційні осушувачі. Вони мобільні, компактні, не гріють повітря і вимагають мало електроенергії (наприклад, осушувач Trotec ТТК 170 ЕСО 52 л ). Правда, при падінні температури нижче + 10 ° С, пристрій втрачає свою продуктивність.
Більш докладно про це читайте в статті: Типи осушувачів повітря і принципи осушення
Промислові осушувачі, що використовуються при виробництві ковбас, працюють безперервно і не вимагають частого сервісу. Подібне обладнання є ідеальним для м'ясних і ковбасних цехів: воно цілком безпечне і не викидає в повітря шкідливих елементів.
Якщо шукаєте підходящу модель осушувача для ковбасного виробництва, але потребуєте допомоги при виборі - звертайтеся до наших професійних консультантів. Ми відповімо на всі питання і підкажемо найкращий варіант.
Щоб зв'язатися з нами, телефонуйте: (097) 586-81-58, (099) 389-94-49.