Осушувач при виробництві ковбас.

Осушувач при виробництві ковбас.

Щоб вирішити проблеми підвищеної вологості в приміщеннях, де виготовляються ковбасні вироби, необхідно використовувати спеціальні промислові осушувачі для ковбас. Подібне обладнання збільшує якість продукції, а також прискорює процес сушіння як самих делікатесів, так і приміщення після миття.

Якщо на вашому ковбасному виробництві досі немає осушувача повітря, стаття допоможе розібратися в нюансах техніки і необхідності її монтажу.

Читайте також: Контроль вологості. Рішення для м'ясної промисловості


Які проблеми вирішує осушувач при виробництві ковбас?

Установка спеціальних осушувачів в місцях виробництва ковбасної продукції допоможе:

  • уникнути утворення гнилі, мікробів і плісняви;
  • гарантувати відсутність конденсату на обладнанні, стінах цехів, продукції;
  • вберегти виробничі лінії від аварійних зупинок через виникнення корозії;
  • скоротити втрати ваги ковбасних делікатесів при осушці;
  • зменшити час простою верстатів через необхідність їх розморожування і миття;
  • мінімізувати збитки від можливого псування і вибракування виробів;
  • поліпшити повітря, що важливо не тільки для ковбаси, а й персоналу;
  • підвищити санітарно-гігієнічні норми;
  • продовжити термін експлуатації будівель і верстатів.

Використовуючи осушувачі повітря можна значно прискорити процес виведення вологи з ковбасної продукції. Так, наприклад, у виробництві салямі при природних умовах за 3-4 дні вдасться вилучити всього 30% рідини, з осушувачем цей процес відбудеться за 1-2 дні, без дефектів.

Осушувачі для виробництва ковбас (наприклад, такі як Celsius MDH50 ) встановлюються в цехах, камерах сушки, складах зберігання. У кожному з цих приміщень необхідно підтримувати свій рівень вологості і температури. Використовуючи спеціальні прилади вийде ефективно контролювати задані режими і забезпечити потрібні параметри. Причому, техніка забирає вологу тільки до заданих показників RH.

Нюанси вибору правильного осушувача для ковбас

Підбирати таке обладнання необхідно з урахуванням всіх особливостей приміщення: його обсягу, призначення, температури всередині, рівня вологості. Крім цього, потрібно також розрахувати потужність осушувача під конкретні параметри кімнати.

Якщо потрібен прилад для холодильних камер, де зберігається м'ясо або ковбаса - віддайте перевагу моделям адсорбционного типу (приклад Trotec TTR 300 16.8Л ). Робочий діапазон подібного обладнання від -15 ° С до + 30 ° С, а значить, прилади вільно працюють і в морозилці.

Серед головних якостей в користь адсорбційних варіантів для виробництва ковбаси:

  • ефективна і безперебійна робота при низьких температурах;
  • відсутність зносу і корозії пневматичної мережі;
  • осушення повітря у великогабаритних приміщеннях;
  • повна автоматизація контролю за вологістю.

Адсорбційні моделі можуть також комплектуватися додатковим повітряним фільтром, який при сушінні ще й чистить повітря від забруднень.

У списку мінусів - висока ціна і виділення тепла на виході (від + 5 ° С до + 7 ° С).

Для інших приміщень з температурою вище + 15 ° С підійдуть конденсаційні осушувачі. Вони мобільні, компактні, не гріють повітря і вимагають мало електроенергії (наприклад, осушувач Trotec ТТК 170 ЕСО 52 л ). Правда, при падінні температури нижче + 10 ° С, пристрій втрачає свою продуктивність.

Більш докладно про це читайте в статті: Типи осушувачів повітря і принципи осушення

Промислові осушувачі, що використовуються при виробництві ковбас, працюють безперервно і не вимагають частого сервісу. Подібне обладнання є ідеальним для м'ясних і ковбасних цехів: воно цілком безпечне і не викидає в повітря шкідливих елементів.

Якщо шукаєте підходящу модель осушувача для ковбасного виробництва, але потребуєте допомоги при виборі - звертайтеся до наших професійних консультантів. Ми відповімо на всі питання і підкажемо найкращий варіант.

Щоб зв'язатися з нами, телефонуйте: (097) 586-81-58, (099) 389-94-49.

2523
 Viber Telegram