ВИДИ ОСУШУВАЧІВ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

ВИДИ ОСУШУВАЧІВ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

ВИДИ осушувачіВ ТА ЇХ ОСОБЛИВОСТІ

Кожен вид приміщення вимагає свого обладнання, так як скрізь є свої нюанси і особливості взаємодії з оточенням. Так само і з осушувачами - не можна купити осушувач повітря через те, що сподобався дизайн або ще щось схоже. Тут важливий індивідуальний підхід до підбору, проведення розрахунків і уточнення всіх факторів. Так само для кожного типу приміщення потрібно підбирати відповідний вид осушувальної продукції, враховуючи принцип його роботи.

ВИДИ ОСУЩУВАЧІВ ПОВІТРЯ


  Конденсаційний вид. Такий тип осушувачів пристосований до роботи в приміщенні з температурою не нижче 15 ° С, але, як можна зрозуміти, він підійде для багатьох сфер застосування. Механізм його роботи досить простий: коли повітря потрапляє в прилад, він охолоджується випарником за допомогою впливу холодоагенту до точки роси, а вірніше до 7 ° С. Далі він йде до конденсатору, розігрітого енергією, отриманою від повітря при охолодженні, де підігрівається до потрібної температури, щоб в кімнату потрапляло приємне повітря. Осушення відбувається на етапі охолодження, коли тепле стикається з холодним, і через це з вологи утворюється вода, яка стікає по стінках в спеціально відведений бак. У підсумку, ми отримуємо оптимальний рівень вологості в приміщенні, який дає нам можливість займатися активною життєдіяльністю.


  Адсорбційний вид. Такий осушувач сильно виручить, якщо сфера діяльності в приміщенні вимагає дотримання низьких температур. Адже конденсаційний вид не зможе працювати при температурі нижче 15 ° С. Адсорбційні осушувачі часто використовуються на промислових об'єктах або в приміщеннях, призначених для зберігання різних продуктів. Тому і потужність вони мають високу.

  Такий осушувач працює за іншою схемою: коли повітря затягується в прилад, воно спочатку потрапляє в ротор, де поміщений адсорбент - спеціальна речовина, схожа на сілакгель, але абсолютно не шкідлива. Адсорбент вбирає в себе вологу, як мочалка, а щоб досягти початкового положення, готового прийняти нову порцію води, він осушується шляхом подачі напору гарячого повітря на нього. Саме тому повітряні маси, які осушуються, повертаються в приміщення трохи теплішими, ніж до цього. Так само причиною нагріву кисню є факт, що при осушенні повітря саме стає трохи тепліше, так як зберігає свою енергію при втраті води.

  Проста технологія робить осушення повітря найбільш безпечним для людини, а вірніше, вона взагалі не впливає на повітряні маси, лише охолоджує і підігріває їх. Існує думка, що осушення може бути шкідливим для здоров'я через використання якихось дивовижних капсул, які розчиняються в повітрі і сушать його - це все брехня. Як бачимо, принцип осушення виглядає зовсім по-іншому, і впливає на здоров'я і мікроклімат тільки позитивно.


732