Як усунути існуючі проблеми при виготовлення зефіру?

Як усунути існуючі проблеми при виготовлення зефіру?

При виготовленні зефіру та інших кондитерських виробів, в кожному виробництві необхідно підтримувати оптимальний мікроклімат приміщення, а саме рівень вологості повітря. Підвищений рівень вологи у виробничому приміщенні являє собою дуже серйозну проблему при виготовленні якісного продукту. Більш того, підвищена волога не просто найгіршим чином впливає на якість виробу, псує матеріали і негативно впливає на роботу обладнання, але також дозволяє отримати серйозні алергічні захворювання самих працівників цеху. Виходячи з цього, варто приділити величезну увагу рівню вологості повітря в приміщенні, якщо підприємство збирається на основі постійно виготовляти якісний продукт харчування, начебто зефіру. Важливим чинником при роботі на підприємстві є потенційний небажаний простій обладнання і тривалість процесів, саме на ці показники дуже сильно впливає волога, яка в залежності від свого ступеня не може просто зупинити роботу обладнання, але і зіпсувати весь виготовляється продукт, а це несе величезні збитки всьому підприємству.

Саме тому, для того, щоб самостійно позбавитися від небажаних наслідків підвищеного рівня вологості повітря в приміщенні, необхідно створити оптимальний мікроклімат на виробництві.

Якість виготовлення зефіру в міру надходження великої кількості вологи погіршується в певних робочих зонах, а саме:

1. Вистойки.

2. Підсушування.

3. Глазурування.

4. Фасування.

5. Складського зберігання.

В таких зонах просто необхідно використовувати спеціальні прилади для осушення вологого повітря для досягнення високої якості та безпечного продукту.

Тепер наочно розберемо, як саме підвищена волога впливає на виробничий процес, і до яких проблем це призводить.

1. Наявність конденсату на стінах є першим знаком до тривоги. Конденсат починає утворюватися на стінах і стелях виробничого приміщення через надлишок вологості. Такий фактор являє собою серйозну проблему, оскільки після конденсату, в таких зонах утворюється цвіль і грибок. При цьому, сам конденсат дуже негативно впливає на роботу самого обладнання, що в кінцевому підсумку призведе до втрати часу і ремонту пристроїв.

2. Негативний вплив конденсату також впливає і на фасувальну роботу, а саме з-за підвищеної вологи, той же зефір буде постійно прилипати до пакувального матеріалу, що буде псувати зовнішній вигляд і якість.

3. Поява цвілі і грибка в зонах утворення конденсату. Не секрет, що цвіль і грибок виділяють шкідливі речовини в зонах своєї появи, що багато в чому впливає не тільки на продукти харчування, які в такому випадку необхідно утилізувати, але і на загальний стан організму людини.

4. Зупинка виробничих ліній з-за аварійних попереджень. Обладнання, як і все Інша техніка на виробництві тісно пов'язаний із зовнішнім середовищем, а через велику кількість вологи, обладнання може вести себе некоректно через попадання води в саму систему пристроїв. З-за чого, підприємство буде працювати некоректно, і іноді вся система буде зупинятися, а це серйозна втрата часу.

5. Більш швидкий знос несучих конструкцій будівель.

Таким чином, для усунення всіх вищеперелічених потенційних проблем відмінно підійде промисловий осушувач повітря адсорбційного типу від відомої європейської компанії Desiccant Technologies Group. Варто зазначити, що вже протягом більше п'ятнадцяти років компанія займається розробкою новітніх технологій і виробництвом якісних осушувачів повітря. Тому, багато сучасні підприємства приходять до того, що придбання осушувача повітря є необхідним процесом, оскільки тільки ці прилади здатні позбавити підприємство від відразу всіх можливих проблем з виготовлення продукції.

Як саме осушувач повітря адсорбційного типу поваляє усунути всі можливі проблеми при виготовленні зефіру та інших кондитерських виробів?

Спочатку, варто звернути увагу на високу ефективність самого пристрою в процесі осушення повітря на постійній основі, особливо, якщо врахувати, що даний прилад здатний працювати при низькому енергоспоживанні без втрати ефективності.  Не варто також переживати з приводу температури приміщення, оскільки прилад здатний працювати навіть при найнижчих температурах в умовах виробництва. При цьому, установка і настройка осушувача повітря не змусить нервувати абсолютно нікого, оскільки невеликі габарити і вага дозволяють встановити пристрій в абсолютно будь-якому місці, а його низький шум буде непомітний навіть в нічний час доби. Виробники європейської компанії Desiccant Technologies Group подбали про те, щоб процес осушення і нормалізації підвищеного рівня вологості повітря був максимально автономним і незалежним від зовнішніх обставин. Таким чином, після установки агрегату на певну ділянку приміщення після його включення він протягом усього часу зможе працювати самостійно, здійснюючи якісне осушення повітря. Більш того, розробники приділили особливу увагу матеріалу, з якого згодом був виготовлений осушувач повітря адсорбційного типу, а саме він зроблений з корозійно-стійкого матеріалу. Тепер, навіть в самих неприйнятних умовах роботи, осушувач не буде схильний до корозії та інших шкідливих факторів.

Desiccant Technologies Group – на сьогоднішній день вважається найбільш популярним і надійним виробником якісного обладнання для нормалізації підвищеного рівня вологості повітря у виробничому приміщенні в Європі.

Варто відзначити, що при виробництві кондитерських виробів, типу зефіру, рекомендується дотримуватися певної технології осушення приміщення, а саме:


Етапи виробництва/зберігання

Відносна вологість, RH,%

Температурний режим, °С.

Глазурування (просушування)

до 75%

до 18°С

Охолодження (валиками) 

до 40%

10°С

Вистойка / підсушування: зефіру, маршмеллоу, мармелад

до 60%

35°С

Фасовка/упаковка

30-40%

21 - 24°С

Зберігання гігроскопічних продуктів (Цукор, какао порошок, агар-агар і пектин)

45-55%

20-22°С

Зберігання готової продукції

70-75%

18 С

Таким чином, при використанні виробничих осушувачів повітря адсорбційного типу абсолютно будь-яке підприємство по виготовленню кондитерських виробів не потребуватиме додаткових витрат та виправлення потенційно шкідливих умов утримання продукту, оскільки з усіма цими завданнями легко впорається осушувач повітря від компанії Desiccant Technologies Group. У тому випадку, якщо ви вирішили придбати надійне пристрій для підтримання оптимального рівня вологості повітря у виробничому приміщенні, негайно переходьте на сторінки нашого інтернет-магазину, де ви зможете самі вибрати якісний осушувач повітря іноземного виробника за найнижчими цінами в Україні на сьогоднішній день.

59