Як усунути існуючі проблеми в процесі виробництва кондитерських виробів

Як усунути існуючі проблеми в процесі виробництва кондитерських виробів
При роботі з продуктами харчування, а особливо при виробництві кондитерських виробів, виробник повинен дотримуватися строгих норм і рекомендацій умов утримання і виробництва продукту. Але не всі знають, що багато в чому якість продукту безпосередньо залежить від мікроклімату приміщення, в якому даний продукт буде виготовлений. Більш того, з-за можливих некоректних умов утримання будь кондитерської продукції, не тільки погіршується його якість, але і багато в чому страждає обладнання. Тому, багато компаній пропонують використання осушувачів повітря для підтримки і нормалізації підвищеного рівня вологості повітря в приміщенні, завдяки яким, виробник зможе продовжити термін експлуатації обладнання, створити безпечні умови праці для співробітників і виробляти якісний продукт.

Таким чином, при виробництві кондитерських виробів, наприклад: шоколадних цукерок, зефіру, цукрової вати та ін, необхідно звертати увагу на мікроклімат приміщення, оскільки з-за підвищеної вологості в приміщенні при виготовленні продукту, погіршується якість виробів, у всіх основних зонах виробництва, таких як:

• Глазурування.
• Охолодження.
• Фасування.
* Зберігання.

При цьому, борошняні кондитерські вироби також необхідно контролювати при виготовленні печива, пряників, тортів і інших продуктів, оскільки в основному погіршуються робочі зони з-за підвищеної вологи, а саме:

* Вистойки.
• Підсушування.
• Фасування.
* Зберігання.

Саме у всіх вищеперелічених робочих зонах, підприємству необхідно створити оптимальний мікроклімат, щоб уникнути цілий ряд найрізноманітніших негативних наслідків, таких як:

* Наявність конденсату на всіх поверхнях стін і обладнання. Незалежно від умов утримання кінцевого виробу, конденсат має властивість негативно впливати на роботу всього обладнання в приміщенні, а також ставати одним з факторів появи цвілі і грибка.
* Небажане прилипання виробу до кінцевого пакувального продукту. В даному випадку мова йде про псування кондитерського виробу, який не просто буде складно упаковувати, але і стане небезпечно вживати.
• Поява цвілі і грибка на самому продукті харчування. Не кожен підприємець буде готовий викидати готові продукти харчування, але із-за появи цвілі, такий продукт швидко псується і стає непридатним для вживання, а це не тільки небезпечно для здоров'я, але і несе величезні збитки підприємству.
• Небажане злипання при перевезенні кінцевого продукту.
• Можливі збої в роботі обладнання, зупинка виробничих ліній. Підвищений рівень вологи безпосередньо негативно впливає на роботу всього електрообладнання, що багато в чому призводить до втрати робочого часу і зупинки всіх процесів, а також в остаточному підсумку, таке обладнання потребує ремонту або повної заміни.
• Можливе прискорення зносу всіх конструкцій будівлі.

При цьому, важливим чинником при нормалізації підвищеного рівня вологості повітря є безперервна робота пристрою, для підтримки рівня вологості, але не всі прилади здатні так довго і якісно працювати. Тому, на сьогоднішній день свою популярність почали набирати виробничі осушувачі повітря адсорбційного типу від знаменитої на весь світ європейської компанії Desiccant Technologies Group. Варто відзначити, що компанія Desiccant Technologies Group протягом п'ятнадцяти років радує своїх клієнтів новою технікою з підтримання підвищеного рівня вологості повітря в приміщенні. Завдяки новітнім технологіям, саме осушувачі Desiccant Technologies Group підійдуть для вирішення всіх можливих проблем, пов'язаних з виробництвом кондитерських виробів. Варто також звернути увагу на те, що через підвищену вологість повітря у виробничому приміщенні утворюється конденсат, а потім і цвіль з грибком. Саме цвіль ставати великою проблем не тільки при досягненні якості продукту і коректної роботи обладнання, але і при самій роботі в таких умовах. Грибок виділяє шкідливі для здоров'я людини речовини, які в кінцевому підсумку дуже серйозно вплинуть на співробітників підприємства. Тому, нормалізація мікроклімату у виробничому приміщенні є одним з основних критеріїв належних умов роботи.

Чому варто використовувати саме промислові осушувачі повітря адсорбційного типу від компанії Desiccant Technologies Group?

По-перше, виробник осушувачів дуже серйозно постарався створити такий пристрій, який дозволить ефективно працювати протягом тривалого часу при будь-яких низьких температурах, тепер, зовнішні фактори умов роботи жодним чином не вплинуть на роботу самого осушувача повітря. При цьому, низьке енергоспоживання дозволить підприємству заощадити величезні кошти, оскільки витрати на електрику і обслуговування цього апарату будуть мінімальними. Легкість монтажу забезпечить установку осушувача повітря в абсолютно будь-якому виробничому приміщенні, а його маленькі габарити і невелика вага дозволить встановити пристрій на будь-якій поверхні. Повноцінна автоматизація всіх процесів осушення під час роботи є одним з головних переваг виробничих осушувачів повітря, оскільки ні одному працівникові не доведеться стежити за роботою агрегату, всі необхідні функції вже вбудовані і дозволяють виконувати роботу приладу безперервно і автономно. А якісні матеріали не схильні до корозії дозволяють пропрацювати осушувачу повітря без втрати якості довгі роки.

Desiccant Technologies Group - є одним з найпопулярніших європейських виробників осушувачів повітря в сучасному світі. Якість і надійність, це головний девіз компанії, оскільки за останні 15 років, їх репутація зміцнилася і стала тільки рости за рахунок справжньої якості обладнання. Саме осушувачі адсорбційного типу від компанії Desiccant Technologies Group підійдуть для нормалізації підвищеної вологи у виробничих приміщеннях при виготовленні будь-яких видів кондитерських виробів.

Представляємо вашій увазі норми застосування технології осушення у виробничих приміщеннях і місцях зберігання кондитерських виробів:

Етапи виробництва

Відносна вологість, RH,%

Температурний режим, °С.

Глазурування

до 75%

до 18°С

Охолодження

до 45%

8-10°С

Охолодження

до 40%

10°С

Вистойка:

- борошняних виробів 

25-35%

28°С

- зефіру, маршмеллоу, мармелад, жувальна гумка

до 60%

35-40°С

Фасування

- борошняних виробів;

40%

28°С

- шоколаду;

40-50%

18 - 20°С

- інші кондитерські вироби.

30-40%

21 - 24°С

Зберігання гігроскопічних продуктів

45-55%

20-22°С

Зберігання готової продукції:

- шоколаду;

до 60%

18°С

- борошняних виробів

50-60%

28°С

- карамелі

70-75%

18 С

63