Контроль вологості. Рішення для м'ясної промисловості

Контроль вологості. Рішення для м'ясної промисловості

Обробка м'яса в сучасному світі вимагає до себе дуже відповідального підходу, дотримання певних норм гігієни для того, щоб уникнути отримання недоброякісної продукції. В даний час, абсолютно всі підприємства з обробки та виготовлення продукції з м'ясних виробів стикаються з проблемою підвищеного рівня вологості повітря в приміщенні і утворення конденсату. Тому в сьогоднішній статті ми постараємося розібратися, як уникнути появи конденсату на підприємстві.


Чому виникають проблеми з конденсацією?


Конденсат, є основною причиною, по якій в приміщенні утворюються найрізноманітніші бактерії тому від небажаного підвищення вологості повітря завжди необхідно позбавлятися відразу. Сам конденсат з'являтися тоді, коли точка роси повітря перевищує температуру поверхні в кімнаті. У цьому випадку, повітря сильно охолоджується, а її волога перетворюється на конденсат. Не секрет, що сире приміщення може стати причиною не тільки псування матеріалів в кімнаті або меблів, але і появи різноманітних алергічних реакцій у людини. Тепер поговоримо докладно про те, як же відбувається поява конденсату, в якості гарного прикладу, розглянемо звичайну камеру зберігання готової м'ясної продукції. У приміщенні для зберігання продукції, температура повітря не перевищує 2-3 градусів за Цельсієм, де найчастіше можна вмістити близько двох тонн готових м'ясних виробів. Зазначу, що після того, як всі вироби були переміщені в холодне приміщення, температура в ньому значно збільшується, після чого приміщення слід відразу ж охолодити, щоб не зіпсувати продукцію. У кінцевому підсумку, після проведеного охолодження, волога з повітря конденсується на холодних поверхнях кімнати. Внаслідок такої реакції, в приміщенні з'являється зайва волога на стелі і стінах, іній на холодних пристроях або слизька підлога, - все це перші ознаки появи небажаного конденсату. Таким чином, для вирішення даної проблеми необхідно знизити точку роси повітря в камері, тобто ефективно позбавитися від зайвої вологості повітря в кімнаті. Саме для цих цілей і слід придбати багатофункціональний осушувач повітря.


Осушення гарантує правильний клімат


Мікроклімат в абсолютно будь-якому приміщенні повинен бути завжди нормалізованим, тобто рівень вологості повітря повинен дотримуватися рекомендованим нормам, особливо, якщо мова йде про приміщення, у яких зберігатися м'ясна продукція. Сучасні осушувачі повітря є  найзатребуванішими і найпопулярнішими пристроями для регулювання підвищеного рівня вологості повітря в кімнаті, оскільки такий прилад може автономно і протягом цілого дня виконувати дану задачу. В основному, осушувач повітря самостійно визначає вологість повітря в приміщенні, після чого починає регулювати його до заданих норм.


Сухе повітря дає м'ясопереробним компаніям цілий ряд переваг, а саме:


1. Всі поверхні в кімнаті позбудуться від появи на них конденсату. Для того, щоб досягти такого результату, рекомендується підтримувати рівень вологості в кімнаті приблизно на 55-60%.

2. Швидке висихання підлоги в приміщенні після проведення прибирання, що значно економить час на таку роботу на підприємстві.

3. Збалансований рівень вологості повітря в приміщенні сприятливо впливає на загальний стан працівника, оскільки зникає ризик отримати різноманітні алергічні реакції.

4. Слизькі підлоги в приміщенні більше не будуть турбувати працівника, оскільки осушувач повітря підтримує оптимальну температуру і рівень вологості повітря в приміщенні.

5. Значне зниження зупинок холодильних пристроїв для періодичного відтаювання і миття.


Як правильно вибрати осушувач?


У нашому інтернет-магазині, кожен бажаючий може придбати надійні і якісні осушувачі повітря іноземного виробника за найвигіднішими цінами в Україні. Більше того, досвідчені працівники магазину з величезним задоволенням допоможуть кожному клієнтові професійно підібрати осушувач повітря для певної роботи. Тому, негайно переходьте на сторінки нашого сайту, де зможете знайти велику кількість асортименту товару, підібрати пристрій швидко і легко.


Як працює осушувальне обладнання


Головним місцем у роботі осушувача є адсорбційний ротор, через який пропускається повітря, а випускається вже осушеним. Тобто, вологе повітря, що проходить через ротор, що містить молекули води, які в процесі роботи адсорбуються в самому матеріалі пристрою. Після чого, ротор миттєво нагріває повітря іншим повітряним потоком. В кінцевому підсумку, вологе повітря перетворюється в осушене і чисте, яке випускається з осушувача назад в приміщення.

315